Aktiviteter

Som medlem i KAF har du möjlighet att deltaga i alla våra aktiviteter (utflyktsbilder nedan). Möten och astroträffar (Ibland med andra astronomiföreningar i sydsverige) förekommer under vårterminer och höstterminer, dvs från slutet av januari till slutet av april, och från början av september till slutet av december. Vår möteslokal är A437 på Chapmanskolan i Karlskrona, men när vädret och tiden tillåter brukar vi genomföra gemensamma observationer i fält.

Varje säsong tar vi fram en verksamhetsplan som preciserar ämnesvalet för varje träff. Vi har bland annat hållit fotokurs, bättrat på våra kunskaper om stjärnbilderna, stjärnornas spektralklasser, diskuterat om chanserna till liv i Universum, om meteorer, kometer och delat med oss av observationsråd. Vi håller också öppet hus emellanåt för barn och föräldrar och skolelever.

Som säsongsavslutning brukar vi göra en gemensam utflykt , där vi besöker en intressant plats och gärna grillar korv. Bland annat har vi besökt sjön Mien, ovanför Karlshamn.

Mien sägs vara skapad genom ett meteoritnedslag för 121,0 ± 2.3 miljoner år sedan. Platsen ligger på N56°25' E14°52'. Mien är känt för den ovanliga bergarten Ryolit, vilken antyder en våldsam historia.

Astronomins Dag & Natt 2013

Den 28 september 2013 gjorde nio medlemmar från KAF en utflykt till Tycho Braheobservatoriet i Oxie, utanför Malmö. Resan var vår aktivitet i samband med Astronomins Dag och Natt. TBO bjöd på ett intressant program med flera korta föredrag. KAF fick också möjlighet att presentera  sin verksamhet i Blekinge.TBO och KAF har nu en fin kontakt och framtida besök hos varandra blir lättare att genomföra.

Nedan ser du några bilder från träffen. Foto: U Petersson ©2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ytterligare bilder hittar du på denna länk hos TBO.


Utflykt VT 2012


Onsdagen 9 maj besökte vi sjön Mien vid Midingsbråte. Vi grillade korv, hade tipsrunda och fikade. Regnet väntade tills vi var klara.

 

Foto: U Petersson 2012

 

* Tillfällen reserverade för observation i mån av klart väder. Annars lektion.

Tidigare gjorda utflykter (fr om våren 2006)

Aktivitet Datum Avresa Kna Plats Beskriv
Piraten 2007, 13 april
kl.18.30
Brösarp Skåne Karta

Piraten är en astroträff tillsammans med Kristianstads astronomiförening där vi träffas vid Brösarps backar för observation från en plats fri från ljusföroreningar. Bilder, se nederst denna sida.
Aktivitet Datum Avresa Kna Plats Beskriv
Piraten 2006, 22 april
kl.18.30
Brösarp Skåne Karta
Mien 2006, 26 april kl.18.00 Midingsbråte Karta

Bilder, se nederst denna sida.HomeBilder från KAF:s aktiviteter


copyright © 2010 KAF, Karlskrona